top of page

Tarinakylät -sovelluksen voit ladata ilmaiseksi Google Play- sekä App Store -kaupasta. Muista ladata kyläreitit puhelimen muistiin, silloin et ole riippuvainen mobiilidatasta maastossa!

 

Tarinakylä-hankkeessa on toteutettu Sodankylässä Kieringissä ja Vuotsossa, Pelkosenniemellä Suvannossa ja Kairalassa sekä Kemijärvellä Oinaan ja Joutsijärven kylissä niiden paikalliseen historiaan ja kyläkulttuurin pohjautuvia, kyläläisten keräämiä ja valitsemia tarinoita.

 

Kaikkien kylien tarinat löytyvät myös You Tubesta: https://www.youtube.com/watch?v=cYTnqsysIBM&list=PLOJEsWp8LoM5EriKYWSELoJfwVBgHKdTV

 

Tarinat esitetään tekstin, äänen ja videon muodossa kylissä ja kylien keskeisillä ja kyläläisille merkityksellisillä paikoilla. Videoiden aiheena ovat mm. paikallinen arki, myytit ja kummitustarinat, hauskat sattumukset, historia sekä legendat.

Tervetuloa kylään! Sodankylä, Kemijärvi ja Pelkosenniemi, koe kuuden kylän tarinat Lapin kolmessa kunnassa!

 

Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on myöntänyt hankkeelle rahoituksen Euroopan maaseudun kehittämisen maaseuturahastosta, Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma vuoteen 2020. Lisäksi Sodankylän, Pelkosenniemen kunnat sekä Kemijärven kaupunki ovat mukana rahoittamassa hanketta.

Tervetuloa kylään
 Lossi 
Outo asukas
Karhunpesä
Lapin sodan jäljet
Pirun renki
bottom of page