top of page

TAIDETTA KITISEN KAINALOSSA:

Kuvataiteilijoille ja taiteen harrastajille Suvanto on ollut jo vuosikymmenien ajan inspiroiva työympäristö. Jo 1970-luvulla taiteilija Eero Kumpula asui ja teki töitä Suvannon koululla. Kylässä on järjestetty myös lukuisia taideleirejä. Galleria - Kahvila Säpikkäässä on vaihtuvat näyttelyt ympäri vuoden, Suvannon Museokoululla kesäaikaan.

Joka vuosi toteutuu Taideleiri Suvannossa, jonka järjestää Kemijärven kansalaisopisto.

 

KALASTUS

1990- luvun alussa kylän jokimaisema muuttui, kun Kitisen alajuoksulle valmistui Kokkosnivan voimalaitos ja joen yli kulkevan lossiliikenteen korvasi silta. Leventynyt jokiuoma on tuonut Suvannon talvimaisemaan pilkkijöiden joukot; kesällä Kitisellä harrastetaan veneilyä ja erityisesti uistelua. Suvannossa on oma veneenlaskupaikka.

 

Infoa kalastajalle luvista ym.

 

 

METSÄSTYS

Suvanto-Kaira ry metsästysseuran kautta voit varata vierailijaluvan kautta mahdollisuuden esim. hirvenmetsästykseen.Tiedustelut ja varaukset Ville Hiltunen, puh. 040 832 9133.

 

MARJASTAMINEN

Hyvät marjamaat kangasmaatossa houkuttelevat poimimaan luonnonantimet talteen. Tule Suvantoon päiväseltään tai pitemmäksi aikaa.

 

HIIHDÄ JA LASKETTELE

Luonnonlatu Suvannossa pidetään avoinna talvisin. Suvannon lähellä on myös Pyhä, josta löytyvät monet harrastusmahdollisuudet ja palvelut.

 

  

Suvannossa voi värkätä vaikka mitä...

bottom of page